Temaet til årets nasjonale Forskningsdagene er Fred og konflikt og i den forbindelse inviterer Senter for reiselivsforskning til Forskertog!

Forskerfrokost

Vi starter dagen på Stasjonen på Lillehammer der det severes frokost fra klokka 8.00. Mens du nyter kaffe og kaku, forteller forskerne våre fra ca. 8.40 om dilemmaer rundt bærekraft, om den nye reiselivsstrategien og om delingsøkonomi. Geir Evensen fra Stasjonen hotell og hostel forteller om sine erfaringer med sykkelutlån, AirbnB og Toogoodtogo. Vi avslutter med en panelsamtale rundt spørsmålet om delingsøkonomi er en hindring eller mulighet for reiselivet i Innlandet. Vi avslutter seinest 9.55, for vi skal rekke tog SJ21 i retning Dombås klokka 10.10!

Forskertog

Under togturen fra Lillehammer til Otta vises det korte filmsnutter med forskere som forteller om sin forskning på konflikter rundt hyttebygging, turisme og utvikling av Gudbrandsdalen. Forskertoget skal pirre nysgjerrigheten og skape begeistring for reiselivs- og regionalforskning. Len deg tilbake og ta en titt ut av togvinduet mens du lytter!

Forskerlunsj

Vi går av toget på Otta og tusler mot biblioteket. Her blir det servert en enkel lunsj mens forskerne forteller om dilemmaer rundt verneområder og konflikter mellom ulike brukergrupper på en destinasjon. Vi spør om delingsøkonomi kan være både bærekraftig for miljøet og for økonomien og deler tanker om reiselivet etter pandemien.

Les artikkelen om våre reisevaner etter korona her

Forskerlunsjen avsluttes seinest kl. 14.00

 

Vil du bli med på (deler av) Forskertoget?

  • Arrangementet på Lillehammer er gratis og krever ingen påmelding, velkommen fra klokka 8.00!
  • Togturen til Otta koster en togbillett. Bestill her.
  • Arrangementet på Sel bibliotek på Otta er gratis, men fordi det er begrenset med plass, vil vi gjerne at du melder deg på her. 
  • Arrangementene på Lillehammer og Otta streames på Senter for Reiselivs facebooksider.
  • Filmsnuttene fra toget oppover Gudbrandsdalen blir lagt ut på Høgskolens YouTube kanal og på Senter for Reiselivsforsknings nettside og facebook.