Er du villig til å betale mer for heiskortet når det det strålende sol og du kan få nypreppa bakker? Eller frister det med rabatt på en mandagsmorgen i gråvær?

Forskningsprosjektet IPAASKI (Innovative Pricing Approaches in the Alpine Industry) tar for seg nettopp slike spørsmål- og er nå i gang med datainnsamlingen.

Bachelorstudenter fra Høgskolen i Innlandet er i vinterferien å finne i Hafjell hvor de deler ut spørreskjema, men det er også mulig å fylle ut en elektronisk versjon. Svar (anonym) på dine skipreferanser og bli med på å påvirke fremtidens tilbud i bakken!

Spørreskjemaet finner du her

Tar du med familien ut på slalåm? Fyll ut spørreskjemaet og fortell om dine preferanser for heiskort.

Mer om prosjektet

Ipaaski er et 3-årig forskningsprosjekt som kartlegger ski- og snowboardkjøreres preferanser i alpinbakkene og skal komme frem til nye og innovative måter å prise heiskort på. Forskerne er også ute etter ‘best practice’ eksempler og noen av målene er å utvikle nye prisingsmetoder  og å hjelpe alpinanleggene med å ta dem i bruk i praksis. Se den engelske presentasjonen av ipaaski her. Prosjektet er et samarbeid mellom blant annet HINN, Østlandsforskning, Ca Foscari University Venice i Italia og diverse internasjonale alpinanlegg. I Norges samarbeides det med Sjusjøen Skisenter, Hafjell Alpinsenter, Skeikampen og Beitostølen Skisenter.