Studentene som går tredje året på bacheloren i reiselivsledelse på Høgskolen i Innlandet har vært på befaring i Mjøsregionen. De skal bruke området som case i to emner i høst, destinasjonsledelse og tjenestelogikk. De to emnene knyttes til forskningsprosjektet Bærekraftige opplevelser i reiselivet. Studentene skal blant annet være med på arbeidsseminarer med næringsaktører og legge fram utviklingsskisser til Mjøsregionen.

Skibladnerbrygge

Første stopp på turen var Skibladner-brygga på Lillehammer, hvor reiselivssjef i Visit Lillehammer, Ove Gjesdal snakket om hvordan de bruker Mjøsa i dag og videre planer. Han trakk blant annet fram vannskianlegget og skøytemulighetene vinterstid. «Og så ønsker vi oss aktører som vil satse på næringsvirksomhet i lokalene til Svaneredet» sa Ove.

Deretter gikk turen videre til Gjøvik, hvor reiselivssjef Arne Jørgen Skurdal i Gjøvikregionen Hadeland Ringerike Reiseliv tok imot gruppa på brygga der Skibladner lå klar til dagens chartertur. Han understreket hvor viktig Mjøsa og Skibladner er for reiselivet i Gjøvik, og mulighetene som blant annet ligger i å knytte Ringsaker og Gjøvik tettere sammen med ulike transportløsninger.

Hamarregionen

Dagens lunsjsted var Tingnes, før vi kjørte rundt Helgøya med en kort stopp ved Skafferiet. På Hamar ventet Monica Blikstad, markedsansvarlig i Hamarregionen reiseliv. Hun viste stupetårnet, og vektla satsingen på strandpromenaden med aktiviteter fra Skibladner-brygga til Domkirkeodden.

Dagen ble avsluttet med et besøk hos Seaside Cablepark. Tre av studentene tok sporty imot utfordringen med å teste kabelbanen på Mjøsa. Alle ble imponerte over dugnadsinnsatsen som gjøres i Neglespretten Barfotklubb, som driver banen. Takk til alle som stilte opp denne dagen, vi ser fram til videre samarbeid!