Fire bachelorstudenter besto med glans etter å ha skrevet eksamensoppgave om prosjektet Bærekraftige Opplevelser i Reiselivet.

Studentene brukte data fra case Mjøsa som grunnlag og fikk adgang til transkripsjonene fra 62 intervjuer som prosjektleder Monica A. Breiby og stipendiat Eva Duedahl gjorde i Mjøsområdet i fjor sommer.

Les artikkelen om BORs feltarbeid rundt Mjøsa her 

Mariano og Ellinor med diplom

Marte og Trude med oppgaven

Marte Bergseth og Trude Johannessen Riisøens oppgave heter ‘Verdiskaping og verdidestruksjon for aktiviteter, attraksjoner og opplevelser på og rundt Mjøsa’. Mariano Bernd Schulz og Ellinor Øye skrev oppgaven ‘Hvordan håndterer de ulike destinasjonene de økte kravene fra de reisende rundt temaet bærekraft og er oppfatningen til både destinasjon og den reisende sammenlignbar?’

Alle fire gikk studiene Reiselivsledelse eller Markedsføring og Ledelse av turismeopplevelser ved Høgskolen i Innlandet, avdeling Lillehammer.

Verdiskaping eller –destruksjon

-Mjøsa er viktig for oss, siden vi begge to er oppvokst i området, vi bor her og endringer her påvirker oss direkte, forteller Marte. Hun og Trude synes det var interessant å få adgang til datamaterialet og lese intervjuene. -Vi kjente så mye igjen.

I oppgaven har Marte og Trude fokus på verdiskaping og verdidestruksjon for de enkelte kundene rundt Mjøsa. De mener at det er store muligheter for å utvikle opplevelser rundt Mjøsa, og dermed øke sjansene for verdiskaping og verdisamskaping. Dette vil da også øke reiselivet i de forskjellige områdene rundt Mjøsa og gjøre det til en mer ettertraktet destinasjon for både lokale og tilreisende.

Kunden versus Destinasjonsselskap

Ellinor og Mariano ønsket å skrive om bærekraft og trengte ikke å tenke lenge da de fikk spørsmål om å bruke BOR-prosjektet i oppgaven. Under arbeidet deres kom det fort fram at reisende og destinasjonsselskapene har ulikt fokus og perspektiv når det kommer til bærekrafts spørsmålet.

-Mange reisende er for eksempel bekymret for søppel og har mye fokus på det, forteller Ellinor. –Samtidig er søppel for destinasjonsselskapene rundt Mjøsa bare en liten ting de bruker energi på i et bærekrafts perspektiv. Reisende ser ofte bare toppen av isfjellet.

De konkluderer med at destinasjonslederne er klar over hvilke bekymringer den reisende har, men legger ikke sitt hovedfokus på disse.

Framtiden

Alle fire synes at arbeidet med eksamensoppgavene har vært givende og lærerikt. De kan sette det de lærte ut i praksis med en gang. -Det er så små faktorer som kan påvirke om en opplevelse blir positiv eller negativ for kunden, og jeg er mye mer bevisst på det nå, forteller Marte, som i sommer jobber som produsent for Hunderfossens Trollnatt. Trude skal først ut i mammapermisjon. For Ellinor venter jobb i bokhandel på Lillehammer mens Mariano allerede har reist tilbake til stilling som manager for Trollstigen AS.