Hva kan forskningen bidra med for å utvikle reiselivet og reiselivsbedrifter? På Snowballkonferansen på Lillehammer denne uka presenteres forskjellige forskningsmiljøer og prosjekter.  Her finner du et utvalg av det forskere ved Senter for Reiselivsforskning jobber med, har jobbet med og skal jobbe med de neste årene:

IpaaSki

I prosjektet IPAASKI er det overordnede målet å utvikle og implementere nye og innovative ordninger for prissetting for å skape verdi i norske alpinanlegg. Forskerne er også ute etter ‘best practice’ eksempler og noen av målene er å utvikle nye prisingsmetoder  og å hjelpe alpinanleggene med å ta dem i bruk i praksis. Se presentasjonen av ipaaski her.

CreaTur

Hvilke tjeneste tilknyttet reiseliv eller kultur mener du godt kan deles? Kunne du tenke at noen tilbyr sausanking? Lære bort teknikker for vellykket laksefisking? Har du ideer for nye samarbeidsmuligheter? Hva med å kombinere hjemmelagd gårdsmat med kurs i ørretfiske og -graving? Se presentasjonen av prosjektet CreaTur her og sendt oss gjerne dine tips som kan fornye reiselivet i Innlandet.

Langrenn

I programmet Verdens beste langrennsopplevelser fikk bedriftene fikk en «verktøykasse» for innovasjon og produkttilpasning som kan brukes mot alle typer segmenter, ikke bare langrenn. Dette er en viktig forutsetning for helårig drift og god lønnsomhet. Østlandsforskning følgeevaluerte programmet. Les mer om hvordan det gikk her: Verdens beste langrennsopplevelser.

#vårtdovre

Prosjektet Bærekraftige Opplevelser i Reiselivet (BOR) skal gi kunnskap som kan gi reiselivsbedrifter i Innlandet et konkurransefortrinn.  BOR-prosjektet  presenteres her. Snowballkonferansen var også startskuddet for instagramkonkurransen #vårtdovre, heng deg på- til høsten trekker vi en vinner av en gavepakke med produkter fra Dovre.

Forskerhjelp

Dette er eksempler av større forskningsprosjekter som går over flere år. Men husk nå: du trenger ikke å ha store planer for å kunne kalle på forskerhjelp. Her presenteres to eksempler på hvordan reiselivsbedrifter bruker forskere til å kunne tilby et enda bedre produkt eller opplevelse.