Forskningsdagene er en nasjonal, årlig festival som i 2017 arrangeres 20. september – 1. oktober. Under årets Forskningsdager var temaet «Verdier», og dette åpnet for et bredt spekter av aktiviteter og temaer. Forskere tilknyttet Senter for Reiselivsforskning var representert både i avisspaltene og som foredragsholdere.

Hva vil vinterturisten som kommer tilbake til Norge år etter år, spurte Thor Flognfeldt og Gudbrand Lien for noen år siden, og konkluderte med at gjenbesøkende turister kommer for snø og ski og ikke for kulturopplevelser. Dette resulterte  denne kronikken i lokalavisa GD.  Dette er et relevant innspill, mente avisens kommentator.

Mange er ikke klar over hvor stor betydning turismen og hyttebyggingen har fått for lokal sysselsetting og verdiskapning, sa professor Kjell Overvåg i et intervju med Forskningsdagenes nettredaksjon. Artikkelen finner du her.

Tradisjonen tro legges et arrangement under Forskningsdagene i innlandet til fjells og fredagkveld 29.september holdt fem forskere miniforedrag på Norges største hytteområdet, Sjusjøen. De snakket blant annet om verdier på fjellet, estetikk, fritidsboliger i Norge og utlandet og  diskuterte med publikum.  Alle foredrag finner du her (under 29.september).