[block border=»1px dashed #838b75″ padding=»10px 15px»]

Forskere fra Senter for reiselivsforskning presenterte resultater på seminaret om Scandinavian Mountains, Trysil 30. oktober 2014

06.10.2014

Hovedtrender i reiselivet for Innlandet

Hans Holmengen, amanuensis ved Høgskolen i Lillehammer, presenterte hovedtrender i reiselivet for innlandet, et prosjekt som drives i regi av Senter for reiselivsforskning på Lillehammer. Vi vil ha opplevelser som er flersanselig og kontrastfylt, ha egen utvikling og mestering. Oppleve suksess og velvære. Det er fokus på bærekraft. Vi må forholde oss til klimaendringer og den økonomiske situasjonen i Europa. Verden er digital og informasjon spres raskt via bilder og evalueringer på nett.

Svak resultatutvikling i innlandet siden 2007 for bedrifter innen overnatting og servering. Denne situasjonen må endres og tiltak må iverksettes. Høgskolen har gjennomført en trendundersøkelse for å se på dette. 1000 respondenter i Norge, Sverige, Danmark og Tyskland. Norge som vinterdestinasjon blir sett på som vakkert naturlandskap, trygt og sikkert, har god atmosfære. Kriterier som legge til grunn i beslutningsprosessen er akseptabelt prisnivå, godt overnattingstilbud, snøsikkert, stabilt vinterklima og trygt reisemål. Aktivitetene som er viktige er alpintilbudet, langrennstilbudet og en kombinasjon av dette. Besøke kulturelle og historiske attraksjoner, shopping og mer nisjeaktiviteter følger etter dette som de viktige kriteriene.

Det er større forventninger til personale om å være en stor del av opplevelsene som våre gjester kommer for å oppleve. På en ferie ønsker vi å transformeres fra vår hverdag til en ny setting. Vi må iscenesette opplevelsene våre. Opplevelsene må være fylt av kontraster for gjesten, gi rom for individualitet, de må være ekte, bygge på det historiske, gi flersanselighet og ha interaksjon. Vi vil lære og mestre noe. Vi må bygge opplevelser som er autentiske, få gjestene til å oppleve verdiene man står for. Vi må forlate forretningsmodellen som er produksjonstenkning i opplevelsesbedriftene, vi må ta kundens perspektiv og iscenesette opplevelsene. Opplevelsene må skapes sammen med gjesten.

Presentasjon kan lesas her: Utviklingen i reiselivet i innlandet

[/block]