Norges Nasjonalparkene skal brukes på en bærekraftig måte, slik at de blir bevart for gode opplevelser til både turister og lokale. Dette er utgangspunktet i ‘Case Dombås og Dovrefjell’ i forskningsprosjektet Bærekraftige Opplevelser i Reiselivet. I den forbindelse har forskerne de siste måneder spurt elever ved Nord-Gudbrandsdal vidaregåande skule avdeling Dombås og Otta hva de legger i ‘å nasjonalparke’. Nylig presenterte de sine ideer på et seminar på Høgskolen i Innlandet.

Hør intervjuet elevene og forsker Monica Breiby gjorde med NRK Innlandet her

Arbeidet de gjorde tar utgangspunktet i FNs bærekraftsmål og formulerte tiltak. Se filmen Utforsk Dovrefjell:

 

Flere ideer om å fordele folk over et større området og redusere trykket,  finner du her

og her: Vi viser veg

og her:  Ferdaminne

og her: Grønnere Nasjonalpark

Forskernes arbeid

Tidligere på dagen presenterte prosjektleder i BOR, Monica Breiby, de første funn fra fokusgruppeintervjuene som ble gjennomført på Dombås bibliotek i september. Gjennomgående tema her var balansen mellom tilreisende og fastboende. Både næringslivsaktører og forvaltere er blant annet opptatt av å gi besøkende mer kunnskap og redusere konfliktnivå mellom statlig og lokal styring.

Presentasjonen til BORs Monica Breiby kan lastes ned her.

Studenter presenterer ideene sine

3. års-studenter Reiselivsledelse presenterte arbeidskravene rundt feltarbeidet de gjorde i Dombås i høst og kom også med anbefalinger til reiselivsaktører. Hvorfor ikke rette mer fokus rundt områdets krigshistorien? Hva med å tilby SUP som en aktivitet?

 

Feltarbeidsrapporten som studentene Reiselivsledelse skrev,  finner du her

De lagde også en FOTOBOK om deres opplevelser i Nasjonalparket, den kan lastes ned her

 

Vinner av Instakonkurranse #vårtdovre

Innen fristen har vi fått inn 399 bilde med #vårtdovre. På Dovre-seminaret ble det trukket en vilkårlig vinner av konkurransen. Stinefn får en gavepakke med lokalmat fra Dovre.