Apper og annen ny teknologi gjør deling av varer og tjenester enklere enn noen gang. Du har sikkert hørt om BUA, AirBnB og Nabobil. Et annet eksempel er deling av hytter gjennom Den Norske Turistforening (DNT). Folk deler av praktiske, økonomiske eller idealistiske grunner. Er å leie, låne og dele i stedet for å eie noe som vil bli mer vanlig framover?

Forskningsprosjektet CreaTur undersøker i samarbeid med DNT hvilke muligheter delingsøkonomien kan ha for reiselivet i Innlandet.  Les mer om tankene rundt deling som bidrar til mer bærekraftige løsninger og økt verdiskapning i reiseliv her. 

Denne sommeren ønsker forskerne å kartlegge i hvilken grad folk er opptatt av å eie eget turutstyr og hvilke erfaringer de har gjort seg med å låne eller dele utstyr. Har du lånt ski, truger eller vandresko? Leier du el-sykkel eller bil for å komme deg fram? Sover du på DNT-hytter? Eller, ønsker du å eie framfor å leie? Uansett hva – vi ønsker å vite hvorfor!

Vi håper du vil være med på å fornye reiselivet og at du tar deg tid til å besvare undersøkelsen. Det tar deg ca 10 minutter. De som besvarer undersøkelsen og legger igjen sin e-postadresse, er med i trekningen av 5 gavekort på kr 500,- fra DNT.

Spørreundersøkelsen om deling finner du her

Del din deling på Insta

I tillegg til spørreundersøkelsen arrangerer vi en Instagramkonkurranse. Har du lånt eller leid utstyr? Legg ut et bilde med #deldindeling på Insta, husk at du må ha en offentlig konto for å være synlig. Bildene er med i trekningen av gavekort.

Se hva andre deler med #deldindeling her (lenke til Instagram)